juni 27 2010

Plantefarging

garn

Ut i skogen med 4.klasse, helt enkel garnfarging med  forskjellige typer hvit garn fra skolens lager. Her har bare bjørkeblader kokt opp i en kasserolle fra stormkjøkken og etter på blitt avkjølt litt sammen med 50 g garn. Forskjellige typer garn og forskjellig mengde blad gav forskjellene.

garnInspirert som jeg ble har jeg siden farget garn selv. Skulle vel hatt bilde av de ubeisede og beisede garnprøvene i vanlig ullgarn. Det gule til høyre er bjørk, ca 3 ganger så mye blad som garn og 10 g alun pr 50 g. At det ble veldig gult komemr kanskje av at det er tidlig på året og at bladene derfor er «fersk» Garnet er alpakka, men det beisede ullgarnet fikk samme farge og det ubeisede ble blassere.
Det beige er strømpegarn som er blitt farget med gran, ser faktisk lysere ut enn den egentlig er på bildet, noe som kanskje kommer av at det står på siden av skikkelig gule nøster.
Men skjønner ikke når jeg skal få tid til å strikke sjal og sokker av dette garnet, har det travelt med 3 strikketøy for øyeblikket…

Stikkord:
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 27. juni 2010 by Janne in category "Garn

3 COMMENTS :

  1. By varkreada on

    For our next cycle we plan to try to find the happy medium medication- wise between the cancelled cycle and the cycle preceding it cheap viagra canada We made one change to the protocol after commencing the study, which was approved by all ethics committees

    Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.