januar 2 2009

Litt av hvert strikket

DSCF1722

Først ut er tøflene, som tydeligvis er blitt strikket i for tykt garn før toving. Har krympet i flere runder og fortsatt er de for stor, så jeg må ta en runde til… Måtte pause tovinga fordi jeg dro på juleferie… De er strikket i Cortina med en tråd Regia for økt styrke, og oppskrifta er opprinnelig i fritidsgarn (tror jeg), oppskrifta er orginalt med frynser langs kanten og finns i boka Strikk og tov.

DSCF1709
Dette er en del av julegaven til min modelflyvende gubbe. Fingerløyse også på tommelen siden han holder stikka mellom tommel og pekefinger. Inspirert av en av Jorid Linviks mønstre, det er der teksten er hentet fra.. Mønsteret ble egentlig for smalt for herre, så jeg må tegne det om, og jeg venter bare på inspirasjon til å gjøre noe med teksten og hjertene..  For å få rette himmeleffekten på bakgrunnen brukte jeg Viking Sportsragg

Og her er den ene av to romjulsprosjekter:
DSCF1724

Liesljakke til svigermor, blir den kledelig på meg og, kan det hende det blir en til. Men jeg kom ikke lenger enn dette  i romjula, for jeg gikk fri for garn, og venter nå på mer silkegarn.
Ellers har jeg strikket sjal, men satte meg på pinnen på vei hjem og den knakk, og siden jeg ikke har pinner av samme lengde må jeg pent vente til de kommer. Bra jeg har mange prosjekter på vent..

I am knitting Liesl in Mulberry silk, and I am now waiting for more yarn.
Airplanemittens is inspired of one of Jorid Linviks design, I am going to change the pattern I draw, they was small…
But the slippers are to big…

Stikkord: , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 2. januar 2009 by Janne in category "Strikking

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *